Cafea cu lapte? Mai bine cafea cu miere.

Cafeaua este cu siguranta una din cele mai populare bauturi din toate timpurile. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste efectele acesteia. Fie ca sunt benefice sau nu, cei mai multi dintre noi ne incepem ziua cu o cafea savuroasa. Si sa recunoastem, cafeaua ne face ziua mai frumoasa si mai plina de energie.
Multi o prefera simpla, atii cu scortisoara sau nucsoara, indulcita sau cu un strop de lapte. Melina vine cu cateva sfaturi importante legate de consumul cafelei: niciodata cu lapte si intotdeauna cu nucsoara. Si bineinteles, cu miere naturala Melina, pentru un strop de dulce si savoare suplimentara.

De ce sa n-o amesteci cu lapte. Din punct de vedere calitativ, cea mai buna cafea este cea impachetata, nu cea varsata. Aceasta din urma poate sa contina mai multe substante toxice. De asemenea, „bautura se bea fara lapte, de preferinta indulcita cu putin zahar brun sau cu miere naturala”, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in primul volum al cartii „Noua ordine alimentara – Si noi ce mai mancam?”. Asta, fiindca efectul cafeinei este anihilant de cazeina din lapte. Intrucat cafeaua deshidrateaza, este bine s-o consumi impreună cu un pahar de apa.

De ce intotdeauna cu nucsoara. Pentru ca nucsoara atenueaza efectul nociv al cafelei.
Si nu uita: nu folosi îndulcitori artificiali: chiar dacă aceștia nu au calorii, este bine să îi eviți deoarece pe termen lung pot provoca pofta de dulce și pot duce la obezitate.

Este indicat sa folosesti îndulcitori naturali, cum ar fi mierea naturala Melina. Si nu uitati: cafeaua sa nu fie prea fierbinte atunci cand adaugati mierea pentru ca ii poate atenua proprietatile.

Lasă un răspuns