Seva de mesteacăn

“Apa vie” de mesteacăn

Seva de mesteacăn este cosniderată Apă Vie pentru că este singurul agent de detoxifiere care vizeză două organe importante: ficatul si rinichii.

Mesteacănul absoarbe apa din sol si odată cu ea si foarte multe substanţe cu rol nutritiv. Atunci când o consumăm beneficiem de o serie întreagă de minerale valoroase: calciu, fosfor, cupru, magneziu, potasiu, mangan, zinc, sodiu şi fier. Principalii compuşi ai sevei sunt glucoza şi fructoza, derivaţi terpenici, vitamina C. Este important deci ca locul de unde se face recoltarea să fie unul cât mai curat şi mai puţin plouat.

Foarte importantă este energia acestei Ape având în vedere că este produsă în laboratorul pe care ni-l pune la dispoziţie natura. În urma curei cu sevă se va observa o revigorare si incărcare cu energie atât la nivel fizic cât şi lăuntric, prin reactivarea puterilor sufleteşti şi mentale. Medicina Ayurveda consideră seva de mesteacăn un “întineritor”. O cură durează 3 săptămâni, timp în care se cosnumă 0,5 – 1 l pe zi.

Seva de mesteacăn ajută în afecţiuni hepatice, întreaga gamă a afecţiunilor renale, inclusiv calculoza, edeme cardiorenale, artroză, reumatism, gută, diabetul zaharat (îndeosebi ca prevenire), boli respiratorii, hipercolesterolemie, dermatoză, tonic capilar.

Seva de mesteacăn se recoltează primăvara începând din martie până când apar primele frunzuliţe, de obicei pâna pe 15 Aprilie. Recoltarea este relativ simplă, se face o gaură în scoarţa copacului, se fixeză un furtun sau o ţeavă iar seva se va scurge în recipientele pe care le fixăm pe pământ.

Lasă un răspuns