Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon. Să nu mai vorbim de faptul ca inlătură starea de oboseală si îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.
Pentru a beneficia de efectele maxime, ceaiul trebuie preparat corect. Pentru asta ai nevoie de
– O bucatică de rădăcină de ghimbir proaspăt
– O cană şi jumatate de apă
Apa se pune la fiert si când dă in clocot, se adaugă rădăcină de ghimbir spălată înainte şi tăiată bucătele mai mici. Se lasă la fiert cca 10 minute, apoi se stinge focul si se mai lasă câteva minute să se aşeze. Dacă doriţi, puteţi adăuga şi 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie şi miere Melina dacă vi se pare că gustul este prea puternic.
Acest ceai promite să fie de ajutor în prevenirea formării cheagurilor de sânge pe artere, în cazurile în care este vorba despre colesterol crescut.