Kefir cu fructe si miere naturala – un desert sanatos pentru copii

Kefirul este un produs obtinut prin fermentarea laptelui nefiert (de vaca, capra, oaie) cu ciuperca de kefir. Inainte de toate, este un probiotic si deci cu actiuni benefice asupra sistemului digestiv, si implicit si asupra sistemului imunitar. Se stie ca sistemul digestiv are o stransa legatura cu imunitatea. Iata cum: Nutrientii sunt absorbiti de catre numeroasele vilozități de pe interiorul peretelui intestinal. Daca acestea sunt inflamate, este afectata si performanta sistemului imunitar. “Vilozitatile pompeaza in si din sistemul imunitar nutrienti, respectiv toxine. Avand in vedere ca in sistemul limfatic se gaseste 80% din sistemul imunitar, devine evident de ce tranzitul intestinal regulat este esential pentru imunitate si sanatate optima”.

Asadar, daca am aflat importanta sistemului digestiv pentru imunitate, sa revenim la kefir, un super aliment care ajuta sistemul digestiv sa aiba un transit regulat si nu numai, are efecte antioxidante, anticancerigene, bacteriostatice.

Cum se prepara acasa: Intr-un borcan de sticla se pune o lingura de ciuperca (se poate achizitiona relativ simplu din mai multe surse in mediul online) peste care se toarna 500 ml lapte proaspat nefiert. Laptele poate fi de vaca sau capra. Se acopera borcanul, insa aveti grija sa nu fie inchis ermetic. Se lasa la fermentat 8-12-16-24-48 ore in functie de temperatura si de gustul dorit. Laptele fermenteaza suficient si dupa 8-12 ore iar kefirul rezultat are proprietatile complete chiar si dupa aceasta perioada.

Dupa ce ati obtinut aceasta bautura delicioasa, nu va ramane decat sa adaugati fructele preferate ale copilului si sa indulciti cu miere naturala Melina in functie de gustul fiecaruia.

Lasă un răspuns